onsdag 25 april 2012

Min hemliga desperata jobbdröm

Om man skulle fråga mig vad mitt drömjobb är hade jag nog de flesta dagar sagt författare och illustratör.

Men eftersom jag är på tok för realistisk i allt mitt drömmande så landar jag gärna på mer handfasta grejer. Ofta jobbar jag då med människor. Ofta jobbar jag med precis det jag gör nu. Eller bara något liknande. Och så tänker jag ju rita en massa vid sidan om också.

Ingenting som förvånar så många kanske.

Men så har jag också min hemliga jobbdröm som jag när de dagar då människor tar knäcken på mig och jag bara inte kan sluta grubbla över dem. Jobbdrömmen om att gå till jobbet, jobba, och sedan gå hem och vara klar. Då drömmer jag alltid om samma sak.

Jag vill köra postbil.

Tänk att jobba på posten... Och rita vid sidan av. Ett vanligt och ibland tråkigt jobb och sedan göra det roligaste som finns bredvid. Det ni!

Skratta hur mycket ni vill för det gör jag åt mig själv emellanåt när jag kommer tillbaka till detta. För nej jag har inga som helst erfarenheter och ingen insyn av att jobba på posten så kom gärna med era erfarenheter.

2 kommentarer:

  1. Jag måste erkänna att det drog lite i mungiporna när jag läste din jobbdröm :) Det kom lite oväntat... fast egentligen inte. Jag är ju också lärare och när det är som jobbigast i skolan och allt man vill göra hemma inte hinns med (och inte skoljobbet heller) då har jag också drömt om att sitta i kassan på Ica eller något annat jobb som jag inbillar mig skall vara slut när jag kommer hem, men samtidigt tror jag inte det är så enkelt - åtminstone inte för mig. Jag skulle hitta andra saker att grubbla över och älta, jobbiga kunder, arbetskamrater... vad som helst. Det är nog så jag fungerar. Och dessutom skulle jag nog bli galen om jag inte gjorde något som utmanar mig lite... tror jag i alla fall...

    SvaraRadera
  2. Åh, förstår verkligen det där med viljan att ha ett jobb som man släpper när man går hem. På somrarna jobbar jag i kött- och fiskdisken i en mataffär och trivs hur bra som helst, trots att det i längden kanske inte ger mig så mycket (eller ja, det har gett mig fina arbetskamrater och jag tycker jättemycket om kundkontakten). Däremot är det ett ganska stressigt jobb så det brukar inte bli så mycket ritat när jag har slutat för dagen, pga trötthet.

    SvaraRadera