lördag 21 juli 2012

Tänk våran gran barrar inte alls





Det börjar så sakta men säkert ordna upp sig i mitt arbetsrum. Hela golvet är fullt av grejer men vad gör väl det. En favorittavla är i alla fall uppe. Min man förstår den inte alls och jag bara döälskar den. Helst skulle jag vilja ha den som jultavla i vardagsrummet men det får jag nog aldrig. Fast jag tycker den passar bra till min blommiga tapet också .




Och så lite kvällskludd i brist på annat...

8 kommentarer:

  1. Tack för att du tycker det. Inte gjort så många intervjuer, men det är roligt. Åh ja, jag gillar också det med Karin. Hon verkar som en fin människa :) Ha det fint!

    SvaraRadera
  2. Ditt kludd är väldigt fint ^^

    SvaraRadera
  3. Jag gillar värkligen dina skisser och bilder, och fattar inte hur du kan vara så himla duktig. Hur länge har du hållt på med det du gör? Har ritat i typ 2 år men är inte ens nära ditt resultat. Fan, tänk om man kunde rita som du! Vart i från får du alla dina fina ideér??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Pernilla! Trodde att jag hade svarat dig men jag vet inte vart den kommentaren tog vägen. Hmm.

      Tack för de fina orden! :)

      Jag har ritat intensivt nu i tre år ungefär och innan dess lite mer sporadiskt. När jag var 13-18 la jag grunden till där jag är nu och ritade en massa och läste teckningsböcker på längden och tvären. Men en dag slog verkligheten mig hårt och jag insåg att jag inte var så bra som alla andra och jag slutade rita. det tog några år innan jag satte igång igen men nu vet jag också att inget kommer gratis och att man måste öva öva öva för att bli bra. Så du är på god väg med dina två år! Ge inte upp! Det kanske heller inte blir så som du tänkt dig alltid men ta vara på din stil och vad som är du utan att jämföra dig för mycket...

      Många gånger tycker jag att det är svårt att få idéer. Jag tecknar på måfå och bilden växer fram genom fantasier och att varje ny linje och varje uttryck leder fram till en ny fantasi. Ibland ritar jag efter ideer också men det blir sällan då heller som jag tänkt i huvudet. Men det är ju också det som är charmen.

      Lycka till med ditt ritande! Ge inte upp!

      Radera
  4. Hej, är en 13 årig tjej som har en liten fråga, jo jag har ju sett ganska många av dina skisser, och dom är skit fina! Men alltså, när du är klar med din skiss, gör du som då en likadan bild som du gör så att det blir som en likadan som du färlägger, eller bygger du som på din skiss så det blir en färdig bild? Blir det inte väldigt jobbigt om man måste rita samma sak 2 gånger? haha har typ suttit och tänkt på det as länge :S

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul du gillar mina bilder! Och vad bra att du frågar. Jag undrade faktiskt precis samma sak en gång. Själv så gör jag först skissen. De blir ofta kladdiga och kanske inte rätt första gången så jag gör dem på billigt skrivarpapper eller vilket papper jag nu hittar. Sedan använder jag oftat markerpapper (som man använder till promarkerspennorna). Det är dyrare och tunnare papper som man kan kalkera igenom och det gör jag sedan. I början använde jag tusch direkt men det blev lätt fel och stelt då så jag gör det numera med blyerts. Sedan fyller jag i linjerna med tusch. Ibland använder jag också ljusbord om pappret är tjockare eller jag vill ha mer precision. Men det ÄR väldigt segt att göra detta så många gånger och jag tycker ibland känslan går förlorad i att spåra om så många gånger så nu försöker jag använda ljusbord och tusch direkt men lite mer fritt. Man får helt enkelt försöka hitta ett arbetssätt som passar en själv. En del tecknare gör ju skiss och allt direkt på samma papper också. Lycka till nu!

      Radera